Péntek, 2019-05-24
Homoktanyáért egyesület
Menü
Csevegő
300
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 28
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Vigyázz magadra!

Megkezdődött egy újabb tanév. Otthonok ezreiben hangzik el reggelente a mondat: Vigyázz magadra kincsem!

Érdekes módon rábízzuk gyerekeinkre ezt a feladatot "Vigyázz magadra!"

Pedig útravalónak nem csak a tízórait kellene betennünk a táskájukba.

A rájuk ruházott feladathoz szükségük lenne eszközre, hogy vigyázhassanak magukra, hogy valóban megtudják védeni magukat.

Persze régen is voltak bunyók, tudom. De akkor lebirkóztuk egymást, utána nevettünk egymáson, magunkon. Tudom hol van a határ. Ma már ez is másként van. Mint annyi minden.

Fél tucatnyian támadják meg a gyengét, és magukból kikelve nem emberhez méltóan alázzák meg egymást. Szinte nem múlik el hét, hogy ne számolna be a televizió ilyen esetekről. Sajnos nem ritka a tragédiába torkoló konfliktus sem.

Én ezt felismerve döntöttem úgy, ha már nem lehetek mindig ott, hogy vigyázzak a gyerekeimre, legalább útravalónak teszek egy eszközt a kezükbe.

Szinte véletlen eseményként ismertem meg a harcművészetet a Wing-Tzun

Kung-fut.Megfogott egyszerűségével, praktikus a mindennapokban, alkalmazható technikájával. És mégis egyszerűsége ellenére, vagy talán pont ezért, nagyon hatékony az esetleges támadások során.

Úgy döntöttem ez lesz, az amit én a fiamnak adok útravalóként, hogy tudjon magára vigyázni.

Majd az első pár edzés után, úgy döntöttem, én is belevágok (ma már látom, életem egyik legjobb döntése volt)

És most, így pár év után, látom a fejlődést a fiam mozgása koordinációjában, és társaival szemben is toleránsabb lett. Magabiztos, kiegyensúlyozott kis kung- fu harcos lett belőle.

Ma már a szombat délelőtt nem a rajzfilmek nézésével tellik, hanem megyünk kung-fu edzésre a fiammal. Számunkra ez a sport, az életforma, a művészet, a kikapcsolódás. A kung-fu, Maga az élet!

Bemutatókat tartunk a csapattal, itt Ibrányban, és más környező városban is.

Bodó Lászlótól megtanulhatta a fiam, hogy a legjobb bunyó az amit elkerülünk.

De ha saját, vagy szerettünk testi épségéről van szó, akkor lépnünk kell.

Komplex önvédelmi technikákat sajátíthatunk el, felkészülve más küzdősportok támadásai ellen is. Tanultunk, tanulunk védekezést botos és késes támadó ellen.

A földharc edzés, szinte minden tréning része. Mesterünk ennek minőségét a brazil Jiu-jitsu tanulmányaira alapozva, garantálhatja

Minden éveben többször tábort szervez, az egyesület ahol találkozunk távoli megyék kung-fu tanulóival, itt tapasztalatokat és izomlázat gyűjthetünk.

Szemináriumokra járunk, ahol a wing tzun, emblematikus nagymesterei tartanak tréninget, előadást.

Fiam szerepelt országos light kontact versenyen, ahol harmadik helyezést ért el.

Kívánom minden apának azt az örömöt, ami ezzel járt. Magasban tartott kézzel, hatalmas lendülettel ugrott nyakamba. Kell ennél több?

Mindezt összegezve csak buzdítani tudok minden szülőt, tegyen meg mindent, hogy legyen meg az eszköz gyermekének, hogy megtudja védeni magát, ha az élet úgy hozza, és tanulja meg kezelni a konfliktusokat.

Legyen meg benne a magabiztosság, a nyugalom. Ne a számítógépen tanuljon harcolni, attól nem lesz egészséges testtartása, sőt.

Ha a napi csoki, csipsz, cukorka árát inkább erre szánjuk, itt Ibrányban tanulhat valódi életszerű önvédelmet gyermekünk.

És így reggelente, amikor iskolába engedjük, kicsit másképpen hangzik majd a mondat: Kicsim!

Vigyázz magadra!

Ha szeretne megismerkedni ezzel az önvédelemre is kiválóan alkalmas harcművészettel. Vagy szeretné gyermekét, ezzel a nem mindennapi eszközzel felfegyverezni, várjuk önt minden szombaton délelőtt 10h-kor az ibrányi sportcsarnokban, valamint hétfőtől péntekig minden nap van önvédelmi oktatás külön gyermek és felnőtt csoportokban az újonnan nyilt Nyíregyházi harcművészeti központ, a volt gyógyszertári alagsorában, a Csalóköz 2 szám alatt.

Tel.: 06-70-7769176     www.ebmaswingtzun.5mp.eu

Az edzést Bodó László 3. Mesterfokozattal rendelkező sportoktató tartja.

Kedves szülők! Adjunk esélyt és támogassuk együtt gyermekeink biztonságos jövőképét!


Irta: Papp József 2010.09.16.


Mini Globe
Keresés
Naptár
«  Május 2019  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • TOP 100
  • Zene
  • Ajándék
  • Copyright MyCorp © 2019